Stamppot met zoete aardappel, pastinaak en boerenkool
Serves 4
Het is nog steeds niet echt warm, dus een stamppotje kan nog steeds. Deze versie is met zoete aardappel. Lekker met de chipolataworstjes!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 600 gr zoete aardappelen, geschild en in blokjes van 2 x 2 cm
  2. 300 gr pastinaak, geschild en in blokjes van 2 x 2 cm
  3. 6 chipolataworstjes
  4. 2 teentjes knoflook
  5. 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
  6. 6 eetlepels olijfolie
  7. 300 gr boerenkool
  8. 1 sinaasappel, geraspt en uitgeperst
  9. (zee)zout en versgemalen (zwarte) peper
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een grote bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  3. Leg (in 1 laag) de blokjes aardappel en pastinaak op de plaat, samen met de worstjes en het teentje knoflook. Schep om met de tijm en de helft van de olijfolie, en bestrooi met zout en peper.
  4. Rooster de groenten gaar in ca. 30 minuten.
  5. Doe in de tussentijd de boerenkool in een grote pan met een laagje water en een snufje zout en kook de kool in ongeveer 10 minuten (beet)gaar. Giet het water af en vang een kopje kookvocht op. Doe de boerenkool terug in de pan.
  6. Doe de geroosterde groenten en de rest van de olijfolie erbij en stamp het geheel, met het sinaasappelrasp, het sap en de rest van de olie, tot een grove puree. Doe er eventueel wat kookvocht bij als de puree te droog is.
  7. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de stampot met de chipolataworstjes .
Adapted from Allerhande
Adapted from Allerhande
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: