Surinaamse bami

Surinaamse bami met kip
Serves 4
Ik ben altijd in voor noodles! Surinaamse bami is simpel om te maken en gewoonweg heerlijk! Zelf gebruik ik geen bouillonblokjes, maar ik heb ze hier wel in het recept gelaten, omdat dit gewoon in de Surinaamse keuken thuishoort.
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 500 gram spaghetti
  2. 1 rawit peper, ongesneden
  3. 300 gram kipfilet of kippendijenfilet, in dunne reepjes gesneden
  4. 1 bosje selderij, fijn gehakt
  5. 2 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst
  6. 1 ui fijn gesneden
  7. 1 prei, in dunne ringen gesneden
  8. 1 eetlepel tomatenpuree
  9. 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  10. 1 theelepel five spice kruiden
  11. 2 eetlepel zoete ketjap (manis)
  12. 4 eetlepel soja saus
  13. Zout en peper
  14. 2 maggi bouillonblokjes
Instructions
  1. Meng de kipreepjes met wat zout, peper en de five spices in een kom en laat de smaken vervolgens even intrekken.
  2. Kook de spaghetti volgens de verpakking met als enige uitzondering dat je het hele rawit pepertje meekookt. Laat de spaghetti vervolgens uitlekken.
  3. Doe de spaghetti in een grote schaal met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel zoete ketjap, de helft van de geperste knoflook, een bouillonblokje (even prakken met een vork). Meng alles lekker door elkaar en laat ook deze smaken even intrekken.
  4. Pak een wok en fruit de gesneden uit even in wat olie. Voeg na een minuut of twee de gesneden prei en tomatenpuree toe en bak die ook even mee. Hierna op laag vuur even laten doorgaren
  5. Zet het vuur weer hoog onder de wok en gooi de gemarineerde kip erbij. Even een minuut of drie roerbakken en daarna de rest van de sojasaus, ketjap, knoflook, en het andere bouillonblokje toevoegen. Gooi de rawit peper die je al meegekookt had met de pasta erbij en laat deze saus een minuut of vijf inkoken en indikken
  6. Haal de peper uit de saus en doe de bami erin. Meng alles door elkaar en even lekker doorbakken. Wanneer het een te grote portie is, bak je de bami in twee etappes.
  7. Schep tenslotte de fijn gesneden selderij door de bami.
Adapted from Simone's Kitchen
Adapted from Simone's Kitchen
FoodFortune http://foodfortune.nl/

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ineke albers

    Ben 64 jaar, nog nooit surinaamse bami gemaakt.en het was zalig.dank je wel voor het recept

Geef een reactie