Tofu Teriyaki
Serves 6
Sommige mensen vinden tofu saai en smakeloos. Met dit recept niet hoor! Tofu wordt vooral in Azië veel meer gegeten dan hier in de Europese landen, waar het sojaproduct vooral als vleesvervanger wordt gezien. Het gevolg is dat er veel meer Aziatisch tofugerechten zijn, die helemaal niet per sé vegetarisch zijn. Deze tofu teriyaki is vanzelfsprekend geïnspireerd door de Japanse keuken. Teriyaki saus is eenvoudig zelf te maken en is erg geschikt om de tofu met zijn rijke sojasaus gehalte op smaak te brengen. Heerlijk in combinatie met rijst of noodles!
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 500 gram tofu (stevige variant), in plakken van 1 cm dik gesneden.
  2. 60 ml donkere sojasaus
  3. 60 ml sake (of droge sherry)
  4. 2 eetlepels mirin
  5. 2 eetlepels bruine suiker
  6. 1 theelepel geraspte verse gember
  7. 2 theelepels sesamolie
  8. 1 eetlepel olie
  9. 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  10. Bosui en rode peper ter garnering, klein gesneden
Instructions
  1. Voeg de sojasaus, sake, mirin, gember en suiker toe in een sauspan, en verhit de saus twee tot drie minuten al roerend tot de suiker is opgelost en saus wat dikker en een klein beetje stroperig wordt. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  2. Leg de plakken tofu in een laag in een schaal. Schep de saus met de sesamolie over de tofu. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet deze een nachtje (of tenminste vier uur) in de ijskast.
  3. Verwarm olie in een pan. Bak de tofu ca. drie minuten per zijde of totdat het gecarameliseerd is.
  4. Garneer de tofu tenslotte met het bosui en de rode peper.
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: