Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes
Serves 8
De lekkerste viskoekjes maak je gewoon zelf!
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
15 min
Total Time
35 min
Prep Time
20 min
Cook Time
15 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 350 gram witvis (bijv. pangafilet)
  2. 1,5 theelepel vissaus
  3. 1 theelepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
  4. 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  5. 1 eidooier
  6. 1 eetlepel rode curry pasta
  7. 1 bosui, in ringetjes gesneden
  8. 1 stengel citroengras, fijn gesneden
  9. 1 eetlepel verse koriander, fijn gehakt
  10. witte peper, naar smaak
Verder benodigd
  1. Keukenmachine
  2. Thai sweet & chili saus, naar smaak
Instructions
  1. Doe de vis, vissaus, suiker, knoflook, eidooier, peper en rode curry pasta in een keukenmachine en maal dit fijn.
  2. Breng het vismengsel vervolgens over naar een andere kom en voeg de bosui, het citroengras, de limoenblaadjes en koriander toe.
  3. Roer het mengsel steeds dezelfde richting op totdat alles goed gemengd is en totdat het geheel stevig en elastisch aanvoelt.
  4. Maak met vochtige handen ca. 8 bolletjes van het vismengsel en druk deze vervolgens plat.
  5. Verhit een ruime scheut olie in een pan. Bak de viskoekjes goudbruin en gaar.
  6. Laat de koekjes op keukenpapier uitlekken.
  7. Serveer met de sweet & chili saus.
Notes
  1. Ik gebruikte rode curry pasta van het merk Mae Ploy. De vissaus is van het merk Squid.
Adapted from http://en.christinesrecipes.com
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens:

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Sameera

    Lekker hoor :)

Geef een reactie