Opgerolde tomatenbroodjes met pesto
Serves 12
Zien deze broodjes er niet geweldig uit!! Ik ben niet echt een broodbakker, omdat ik altijd dacht dat brood bakken heel ingewikkeld is, geen idee waarom. Dit is een leuk recept om met brood maken kennis te maken. Ik ga ook zeker meer broodrecepten uitproberen. Deze broodjes met pesto zijn echt verrukkelijk, vooral als ze lekker net warm uit de oven komen!
Print
Prep Time
1 hr
Cook Time
25 min
Prep Time
1 hr
Cook Time
25 min
Voor het deeg
  1. 330 gram bloem
  2. 35 gram suiker
  3. 7 gram gedroogde gist
  4. 6 gram zout
  5. 1 eetlepel gedroogde oregano
  6. 35 gram roomboter, op kamertemperatuur
  7. 1 ei
  8. 180 ml melk
Voor de pesto
  1. 75 gram basilicum
  2. 60 gram pijnboompitten
  3. 1 teentje knoflook
  4. 100 ml olijfolie
  5. Zout
  6. Versgemalen peper
Verder benodigd
  1. 12 pruimtrostomaten
  2. Bloem om te bestuiven
  3. 1 eidooier met een scheutje room, om te bestuiven
  4. Staafmixer of keukenmachine
  5. Tray voor 12 muffins
  6. Deegroller
Instructions
  1. Meng de ingrediƫnten voor het deeg tot een soepel geheel en kneed dit ca. 15 minuten door.
  2. Vorm het deeg tot een bal en leg in een met olie ingesmeerde kom. Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  3. Maal intussen de basilicum, pijnboompitten en knoflook fijn met behulp van staafmixer, keukenmachine of vijzel en roer de olie erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  4. Vet de cupcaketray in met boter.
  5. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van ca. 30 bij 50 cm.
  6. Snijd de plak in 12 lange banen van circa 4 cm breed met bijv. een pizzasnijder. Bestrijk de banen met pesto en rol deze vervolgens op.
  7. Zet de banen met de spiraalkant naar beneden in de cupcaketray. Druk er aan de bovenkant een pruimtrostomaat in. Druk de tomaat goed naar beneden.
  8. Laat het deeg nog eens circa 30 minuten rijzen onder een vel ingevet plasticfolie.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte). Bestrijk de broodrolletjes met het eidooiermengsel en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  10. Haal de broodrolletjes uit de vorm.
  11. Warm zijn ze echt het lekkerst!
Adapted from Rudoph's Bakery
Adapted from Rudoph's Bakery
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: