Tomatentaart met pecannoten
Serves 8
Nog maar weer een 'gezond' bakrecept. Zo aan het begin van het nieuwe jaar, moeten we toch maar een beetje rustig aan doen. Deze tomatentaart, die al heel gezond klinkt, is gemaakt van speltmeel en bevat minder geraffineerde suiker. Een tomatentaart?! Tja, waarom ook niet? Tegenwoordig kun je alle soorten taarten bakken die je maar kunt bedenken. Hoewel de smaak van tomaten in deze taart nauwelijks naar voren komt, vond ik dit taartje toch bijzonder smakelijk. Erg aan te raden als verantwoord tussendoortje.
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1 cup vol gepeelde, gepureerde tomaten, liefst gele/oranje (ca. 250 gram)
  2. 3 eieren
  3. 150 gram speltmeel
  4. 70 gram rijstmeel
  5. 75 gram roomboter, op kamertemperatuur
  6. schil van 1 citroen, geraspt
  7. 75 gram kokosbloesmsuiker
  8. 50 gram zachte dadels, in stukjes gesneden
  9. 1/2 theelepel bakingsoda
  10. 1/4 theelepel zout
  11. 1 theelepel bakpoeder
  12. 70 gram pecannoten, grof gebroken
Verder benodigd
  1. Taartvorm van 16 cm (of een cakevorm)
  2. Staafmixer, blender of keukenmachine
Instructions
  1. Verwarm de heteluchtoven 170-175°C.
  2. Kruis de tomaten in (snij een kleine kruis in de tomaat met behulp van een scherp mes). Leg ze 30 seconden in kokend water en vervolgens spoel ze af onder koud water. Pel de velletjes dan af met een mes of met de hand. Snij nu de tomaten in 4 stukken. Verwijder zo veel mogelijk de zaadjes.
  3. Pureer de tomaten met behulp van een staafmixer, een blender of een keukenmachine.
  4. Klop de de zachte boter samen met de suiker en het zout met een mixer. Klop er dan één voor één de eieren door tot ze helemaal opgenomen zijn
  5. Voeg de twee meelsoorten en de rest van de ingrediënten aan het botermengsel, behalve de tomatenpuree. Mix nog zo’n 30 seconden het geheel door elkaar.
  6. Voeg ten slotte de tomatenpuree aan het beslag toe en mix nog een paar seconden met elkaar tot dat de massa egaal is.
  7. Giet het beslag in de vorm. Voeg de gebroken nootjes toe en meng met een vork.
  8. Bak de taart ca 40 minuten, of tot een in het midden ingestoken prikker er schoon uitkomt.
Adapted from http://chasingdelicious.com/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: