Torta Caprese

Torta Caprese
Serves 10
Deze chocoladetaart, afkomstig uit Capri in de baai van Napels, is vergelijkbaar met een luxe brownie: krokant van buiten en heerlijk smeuïg van binnen. Aangezien de taart geen bloem bevat, is deze ook erg geschikt voor mensen met een glutenintolerantie.
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
30 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 250 gram amandelen
  2. 250 gram pure chocolade, in blokjes
  3. 225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  4. 100 + 75 gram suiker
  5. 5 eieren, gesplitst
Optioneel
  1. Poedersuiker
Verder benodigd
  1. Keukenmachine
  2. Springvorm van 24 cm, ingevet
Instructions
  1. Rooster in een droge koekepan de amandelen goudbruin.
  2. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor tot 180 graden.
  4. Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain marie). Laat de kom het water niet raken. Neem de kom van de pan en laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Klop de boter met 100 gram suiker romig. Klop er één voor één de eidooiers door. Klop vervolgens de gesmolten chocolade met de fijngehakte amandelen erdoor.
  6. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg de resterende 75 gram suiker in 2 porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken.
  7. Spatel het eiwitschuim door het chocoladebeslag. Giet het beslag in de vorm.
  8. Bak de chocoladetaart in de voorverwarmde oven in ca. 45 minuten gaar.
  9. Laat de taart in de vorm afkoelen. Desgewenst kun je de taart bestrooien met poedersuiker.
Adapted from Mijn favoriete desserts
Adapted from Mijn favoriete desserts
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens:

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Johnny Farmer

    Een onvergetelijke taart …

Geef een reactie