Tres leche flan
Serves 10
Een tijdje geleden probeerde ik deze Mexicaanse flan van drie soorten melk. Erg lekker en vooral leuk om te ervaren hoe makkelijk bakken kan zijn.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 5 eieren
  2. 1 tl vanille extract
  3. Schil van 1 sinaasappel (of schil van een ander soort fruit)
  4. Snufje zout
  5. 500 ml melk
  6. 1 blik evaporated milk (12 oz / 354 ml)
  7. 1 blik condensed milk (14 oz / 396 grams)
Voor de caramel
  1. 1 cup suiker
Verder benodigd
  1. Blender
  2. Cakevorm van ca. 20 cm
  3. Bakplaat of grote schaal waar de cakevorm in past.
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breek de eieren in de blender. Voeg hieraan toe de vanille extract, de sinaasappelschil en een snufje zout.
  3. Doe vervolgens de drie soorten melk erbij. Evaporated milk en condensed milk zijn in ieder geval verkrijgbaar bij de toko. Evaporated milk kun je ook vervangen door gewone melk.
  4. Zet de blender aan en mix alles goed door elkaar.
  5. Breng 1,5 liter water aan de kook.
  6. Voor het maken van de caramel doe je het suiker in een pannetje en verwarm je dit op middenhoog vuur. Roer het suiker regelmatig. Het suiker zal geleidelijk smelten en wordt goudbruin vloeibare karamel. Let er op dat je de karamel niet te lang door kookt, want dan verbrandt het. Giet de karamel over in de cakevorm.
  7. Schep met een lepel de schuim van het mengmengsel uit de blender. Giet het melkmengsel vervolgens in de cakevorm.
  8. Plaats vervolgens de cakevorm op de bakplaat of in de grote schaal in de oven. Vul de bakplaat of schaal met het gekookte water.
  9. Bak de flan klaar in ongeveer een uur.
  10. Laat de flan eerst een uurtje afkoelen. Daarna zet je de flan nog minstens 4 uur in de koelkast.
  11. Snij met een mes langs de randen van de binnenkant van de flan om de flan makkelijker uit de vorm te krijgen. Draai de vorm om en schud even zodat de flan loslaat.
Adapted from Cooking with Alia
Adapted from Cooking with Alia
FoodFortune http://foodfortune.nl/