Turkse köfte
Serves 10
De lekkerste köfte maak je gewoon zelf! Deze sultan köftesi maak je van griesmeel, dat zorgt voor een buitengewone zachte en smaakvolle structuur.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 350 gram rundergehakt
 2. 1 kleine ui, fijngesneden
 3. 3 eetlepels griesmeel
 4. 1 eetlepel tomatenpuree
 5. 1 ei
 6. 1 theelepel baking soda/natriumcarbonaat
 7. 1 handjevol verse basilicum, fijngesneden
 8. 1 handvol verse platte peterselie, fijngesneden
 9. 1 theelepel komijn
 10. Zout en peper
Instructions
 1. Meng het fijngesneden ui, peterselie en basilicum door het gehakt. Voeg hieraan het ei, de tomatenpuree, de baking soda, het griesmeel en de droge kruiden toe. Kneed het gehakt nu een minuut of vijf goed door. Je kunt voor het kneden een plastic handschoen aandoen, want het gehakt wordt erg plakkerig.
 2. Je kunt nu direct doorgaan met het maken van de köftes, maar voor het beste resultaat kun je het beste het gehakt een paar uur in de koelkast zetten, zodat de smaken goed intrekken.
 3. Maak voor het vormen van de köftes steeds je handen nat met water, of gebruik plastic handschoenen. Vorm platte ronde köftes van het mengsel.(Die van mij zijn niet helemaal plat geworden:))
 4. Verwarm in een pan een scheut olie. Bak de köftes eerst op hoog vuur aan beide zijden mooi goudbruin en laat ze daarna op laag vuur nagaren, zodat ze ook van binnen gaar zijn.
Adapted from My mixed kitchen
Adapted from My mixed kitchen
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost