Turkse linzensoep
Serves 4
Ik hou van soep. Met name in de winter heb ik in het weekend zin om een grote pan soep te maken waar je het hele weekend van kunt eten. Omdat ik me heb voorgenomen om meer peulvruchten zoals linzen en bonen te eten, maakte ik deze Turkse linzensoep. Linzen zijn supergezonde peulvruchten die rijk zijn aan ijzer, eiwitten en vezels. Deze linzensoep is niet alleen heel voedzaam, maar ook zeer vullend en heerlijk van smaak, precies het soort comfortfood wat ik nodig heb in dit seizoen. Ik had niet alle ingrediƫnten in huis, zoals peperpuree en pul biber (rode pepervlokken), maar omdat ik niet heel pittig eet, was dat volgens mij geen groot gemis.
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. 250 gram rode linzen
 2. 1 ui
 3. 1 aardappel
 4. 1 wortel
 5. 1/2 eetlepel tomatenpuree
 6. 1/2 eetlepel peperpuree
 7. 2 eetlepels olijfolie
 8. 1,5 liter kippenbouillon
 9. Pul biber naar smaak
 10. Citroensap
Instructions
 1. Schil de wortel en aardappel en snij ze, net als de ui, in kleine blokjes.
 2. Fruit de ui aan in de olijfolie in een grote pan. Voeg, als de ui glazig ziet, de tomaten- en peperpuree toe en bak even mee om het te laten ontzuren. Voeg vervolgens de aardappel en wortel toe en bak ook even mee.
 3. Was ondertussen de linzen grondig in een zeef onder stromend water tot het water wat eraf komt helder is. Voeg ze vervolgens toe in de pan en bak even mee.
 4. Voeg de kippenbouillon toe. Laat het geheel aan de kook komen en laat dit ongeveer 3 kwartier zachtjes doorpruttelen tot de linzen helemaal gaar gekookt zijn.
 5. Zet dan even de staafmixer in de soep zodat alle stukjes aardappel en wortel ook verdwenen zijn.
 6. Garneer met pul biber. Druppel naar smaak citroensap in de soep.
Adapted from http://mijnmixedkitchen.blogspot.nl
FoodFortune http://foodfortune.nl/

RelatedPost