Vis­stoof met to­ma­ten en ro­ze­ma­rijn
Serves 4
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 700 gram (zoete) aardappelen
  2. 30 g bloem
  3. 500 gram tilapiafilet (zak 750 g, diepvries), ontdooid
  4. 4 eetlepels olijfolie
  5. 2 uien, grof gesnipperd
  6. 2 tenen knoflook, klein gesneden
  7. 750 gram (roma)tomaten, grof gesneden
  8. 3 theelepels rozemarijn, gebroken
  9. Zout
  10. Peper
Instructions
  1. Kook de aardappelen.
  2. Strooi de bloem op een bord. Dep de visfilets droog, snijd ze in stukken en wrijf ze in met peper en zout naar smaak. Wentel ze door de bloem.
  3. Verhit de olie in een wok en bak de visfilets in ca. 8 minuten goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
  4. Schep de uien in de pan met bakvet en bak ze in 5 minuten goudbruin. Zet het vuur laag en voeg de knoflook, de tomaten, de rozemarijn en peper naar smaak toe. Verwarm al roerend ca. 10 minuten tot de tomaten vocht loslaten en een dikke saus ontstaat.
  5. Schep de visfilets terug in de pan en verwarm de visstoof al omscheppend 10 minuten.
  6. Verdeel de aardappelen over de 4 borden en schep de visstoof erover.
Adapted from Allerhande
Adapted from Allerhande
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: