Volkorenpasta met pompoensaus
Serves 2
Een gezonde en smakelijke variant om pasta te eten.
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 200 gram volkorenpasta
  2. 225 gram pompoen, in blokjes gesneden
  3. 100 gram doperwten
  4. 2 eidooiers
  5. 0,25 theelepel nootmuskaat
  6. 4 eetlepels parmezaanse kaas
Instructions
  1. Kook de pompoenblokjes totdat ze gaar zijn en laat het een beetje afkoelen.
  2. Pureer de pompoen met een vork of staafmixer.
  3. Doe de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg dan de gepureerde pompoen en de twee eierdooiers toe. Blijf het doorroeren totdat het een homogene massa vormt.
  4. Doe de inhoud van de pan in een grote schaal en doe daar de Parmezaanse kaas en nootmuskaat bij. Schep alles even om en breng het op smaak met zout en peper.
  5. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. In combinatie met deze saus is al dente het lekkerst. Kook hiervoor de pasta max. 8 minuten.
  6. Bak de erwten in een beetje olijfolie voor ongeveer 5 minuten. Roer ze daarna door de pompoensaus heen. Doperwten uit de diepvries kun je eerst laten ontdooien en vervolgens 2-3 minuten te bakken.
  7. Zodra de pasta klaar is, giet je het af en doe je het in de schaal bij de saus. Schep het even om zodat de saus goed over de pasta verdeeld is.
Adapted from Food Recipes HQ
Adapted from Food Recipes HQ
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: