Witte chocolade blondies

Witte chocolade blondies met amandelen
Serves 12
Brownies kun je ook maken van witte chocolade. We noemen ze dan blondies. Deze heerlijke lekkernijen zijn heerlijk smeuiig en gewoon onweerstaanbaar. Of je wel of geen fan bent van witte chocolade doet er eigenlijk niet toe.
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 75 gram ongezouten boter
  2. 300 gram witte chocolade, grof gehakt
  3. 100 gram witte chocolade, fijn gehakt
  4. 200 gram zelfrijzend bakmeel
  5. 3 eieren
  6. 90 gram fijne kristalsuiker
  7. Merg van een half vanillestokje
  8. 2 theelepels vanilla extract
  9. 100 gram amandelen, grofgehakt
  10. Amandelschaafsel, optioneel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 C (stille ovenstand).
  2. Vet een rechthoekige bakvorm van 20 bij 30 cm licht in met boter of bekleedt de bodem en lange zijden met bakpapier.
  3. Laat de boter en 300 gram chocolade smelten in een hittebestendige kom boven een pan zacht kokend water op laag vuur. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.
  4. Klop de eieren, suiker en vanille merg in een kom door elkaar. Roer er het chocolademengsel door en spatel er dan luchtig het bakmeel doorheen.
  5. Hak de overige 100 g witte chocolade in kleine stukjes en doe hetzelfde met de amandelen. Schep de amandelen en overige chocolade door het beslag.
  6. Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel goed over de bakvorm. Bestrooi dit met amandelschaafsel.
  7. Plaats in de oven en bak 20-30 minuten tot de bovenkant een stevig korstje heeft.
  8. Laat afkoelen in de vorm en snijd in blokken.
Notes
  1. De baktijd is afhankelijk van hoe droog je de brownies wilt, hoe korter in de oven hoe toffee-iger. Bij een langere baktijd krijgt de brownie cake-achtige structuur.
Adapted from Delicious - September 2007
Adapted from Delicious - September 2007
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens:

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Johnny Farmer

    Inderdaad blijf je er van eten. Lekker met die wat grotere stukjes chocolade en amandel voor de bite. Ik zag op je foto dat het wat platte stukjes waren, daarom heb ik een wat kleinere vorm genomen (18x28x4(h)) . Bleek een ideale maat waardoor je mooie kubusjes kunt afsnijden.

Geef een reactie