Wortel curry soep
Serves 6
De laatste tijd ben ik helemaal fan van curry en kokosmelk. Deze heerlijke soep met een Indiaas tintje past hier uitstekend in. In plaats van kokosmelk heb ik een heel blok santen gebruikt, waardoor de soep superrr romig is. De soep zal nog smaakvoller zijn als je verse kruiden gebruikt, zoals verse komijnzaad, korianderzaad en zwarte peperkorrels. De volgende keer ga ik dit zeker proberen!
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1 pastinaak (ca 300 gram), grof gesneden
  2. 2x zoveel wortelen (ca 600 gram), grof gesneden
  3. 2 theelepels gemalen komijn
  4. 2 theelepels gemalen koriander
  5. 2 theelepels zwarte peper
  6. 1 eetlepel gele currypasta
  7. 1 streng citroengras
  8. 2 cm gember
  9. 1 ui, gesnipperd
  10. 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  11. 2 theelepels kerrie madras
  12. 0,5 tot 1 blok santen
  13. 1 laurierblaadje
  14. 2 of 3 gedroogde kaffir lime blaadjes
  15. Kokosolie
  16. 1 liter water of groentebouilon
Verder benodigd
  1. Staafmixer
Instructions
  1. Fruit de ui, het knoflook, citroengras en gember in kokosolie.
  2. Voeg vervolgens de gele currypasta, de specerijen, de kerriepoeder, de wortel en pastinaak toe. Daarna doe je een half tot een heel blok santen (kokosblok) erbij, het laurierblad, de kaffir limeblaadjes en het bouillon.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat lekker een tijdje pruttelen. Als de groenten zacht zijn, vis je het laurierblad er uit en mix je alles met de staafmixer of blender.
  4. De volgende dag is deze soep nóg lekkerder!
Notes
  1. Als je verse kruiden in huis hebt, maal dan eens zelf een handjevol verse komijnzaad, verse korianderzaad, zwarte peperkorrels in een vijzel nadat je deze in een pan hebt geroosterd.
  2. Net als in mijn vorige recept, gebruikte ik hier de gele curry van het merk Mae Ploy.
Adapted from http://www.juuth.nl/
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: