Wortelbrood met zonnepitten

Wortelbrood met zonnepitten
Serves 10
Dit is een supergemakkelijk recept voor een wortelbrood met veel nootjes en pitjes die in een handomdraai in de oven staat. Healthy en lekker!
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 160 gram volkorenmeel
  2. 40 gram havermeel
  3. 20 gram lijnzaad
  4. 30 gram zonnebloempitten
  5. 2 theelepels baking soda
  6. 1/2 theelepel zout
  7. 3 worteltjes, grof geraspt
  8. 300 gram Griekse yoghurt
  9. 4 theelepels ahornsiroop
  10. Handjevol nootjes
Verder benodigd
  1. Cakevorm van 30 cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (onder- en bovenwarmte).
  2. Bekleed de cakevorm met een vel bakpapier.
  3. Meng eerst de droge ingrediƫnten.
  4. Voeg hieraan de geraspte wortel, yoghurt en honing of ahornsiroop toe. Meng het geheel goed.
  5. Giet het beslag in een cakevorm en bestrooi tenslotte met de nootjes.
  6. Bak het brood gaar in ca. 75 minuten.
Adapted from Healthylinnie@instagram
Adapted from Healthylinnie@instagram
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens:

← Previous post

Next post →

1 Comment

Geef een reactie