Worteltjestaart

Worteltjestaart
Serves 10
Worteltaart, die oorspronkelijk uit Amerika komt, klinkt weliswaar gezond, maar dat geldt eigenlijk alleen voor de naam van deze taart. Mensen die het niet kennen, weten niet wat ze ervan moeten denken. Toch is worteltaart best populair, want als je aan deze taart begint, wil je deze tot de laatste kruimel opeten. De kruidige smaak van deze taart in combinatie met de friszoete topping is namelijk onweerstaanbaar!
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 45 min
Prep Time
30 min
Cook Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 45 min
Ingredients
  1. 6 cups wortels, grof geraspt
  2. 1 cup bruine basterdsuiker
  3. 1,5 cups witte basterdsuiker
  4. 3 cups bloem
  5. 1 cup rozijnen
  6. 4 eieren
  7. 1 cup olie
  8. 2 theelepels vanille extract
  9. 1,5 theelepel baking soda
  10. 4 theelepels kaneel
  11. 1 cup walnoten, grof gehakt
Voor de topping
  1. 250 gram roomkaas
  2. 3 eetlepels citroensap
  3. 80 gram poedersuiker
Verder benodigd
  1. Springvorm van 24 cm
Instructions
  1. Meng in een kom de geraspte wortels met de bruine basterdsuiker. Laat dit zo staan voor ca. 60 minuten. Doe vervolgens de rozijnen erbij.
  2. Vet de springvorm in. Bedek de bodem met een vel bakpapier.
  3. Verhit de oven op stille stand voor tot 160 graden.
  4. Kluts in een tweede kom de eieren. Voeg hieraan toe de witte basterdsuiker, de olie en het vanille extract en meng dit.
  5. Doe vervolgens het bloem, de baking sodia, het zout en het kaneel in het eiermengsel en roer goed door.
  6. Dan breng je het wortelmengsel over naar de tweede kom. Meng het beslag goed en roer tenslotte de walnoten er door heen.
  7. Bak de taart gaar in ca. 75 minuten.
  8. Laat de taart minstens 10 minuten afkoelen voordat je deze uit de vorm verwijdert.
  9. Meng de ingrediënten voor de roomkaastopping. Breng de topping aan wanneer de taart geheel is afgekoeld. Decoreer met enkele walnoten.
Notes
  1. Voor dit recept geldt ook een wachttijd van 60 minuten die nog eens boven op de hierboven vermelde bereidingstijd komt.
  2. Een ‘cup’ is een volumemaat of inhoudsmaat. Maatbekers met cup-aanduiding zijn te koop in kookwinkels, maar ook bij bijv. grotere filialen van de Albert Heijn.
Adapted from Allrecipes.com
Adapted from Allrecipes.com
FoodFortune http://foodfortune.nl/

 

Probeer ook eens: