Zwarte sesamkoekjes
Serves 12
Wat een heerlijke koekjes zijn dit! Bij sesamkoekjes denk je waarschijnlijk meteen aan die platte zonnatura-achtige sesamkoekjes die vaak in pakjes van drie verkrijgbaar zijn. Dit zijn echter hele andere sesamkoekjes waarbij de sesamzaadjes vermalen en vermengd worden met het beslag en hiermee een structuur van zandkoekjes krijgt. Superlekker als tussendoortje of bij de koffie of thee.
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  2. 60 gram poedersuiker
  3. 120 gram bloem
  4. 60 gram geroosterde zwarte sesamzaadjes
  5. Snufje zout
Verder benodigd
  1. Staafmixer of keukenmachine
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Maal de zwarte sesamzaadjes fijn in de mixer of keukenmachine. Doe een grote eetlepel van de afgewogen bloem erbij en zet nog even je mixer of keukenmachine aan. De zaadjes worden hiermee nog fijner.
  3. Voeg vervolgens de rest van de bloem toe. Meng het geheel goed.
  4. Mix in een andere kom de boter met het poedersuiker. Voeg hieraan het bloemmengsel toe en een snufje zout, en meng dit tot een egaal beslag.
  5. Laat het beslag ca. 15 minuten staan voordat je koekjes gaat vormen. Je kunt het deegbeslag ook uitrollen om met een koekjesvorm koekjes uit te steken.
  6. Bak de koekjes gaar in ca. 15 minuten.
  7. Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze gaat eten.
Adapted from Table for 2... or more
FoodFortune http://foodfortune.nl/

Probeer ook eens: